Szépségblog

Krétai szösszenetek

2019-09-25 13:37:21


Kréta egyik csodás tengerparti öblében fekszem, hallgatom a hullámverést, és igyekszem minden érzékszervemmel magamba szívni az élményt.

blog

A hangokat, illatokat, színeket, a simogató szellőt, a napsugarat, hogy a borongós őszi napokon bármikor előhívhassam és újra átélhessem legalább gondolatban.
Kavarog bennem a sok új impulzus, s gondoltam megosztok Veletek néhány, a szépséggel és nőiséggel kapcsolatos gondolatot.


Szépségápolás a mínoszi időkben


Mivel nem tudok kibújni a bőrömből és mindent női és kozmetikus szemmel nézek, ezért azonnal felkaptam a fejemet  a Knossos-i palotában elhangzott információra, mely szerint a korabeli férfiakat azért ábrázolták vörös színűnek, mert az akkori fényvédőt olivaolajból és az itt található vörös földből készítették. Mindjárt hálát adtam magamban, hogy mennyivel jobb érzés a Thalion könnyen felszívódó, finom illatú fényvédőjével bekenni magam. 
A fürdőkultúra már a mínoszi időkben is népszerűségnek örvendett, ahogy ezt a Heraklion múzeumban kiállított fürdőkádak is tanúsítják. A hölgyek finoman megmunkált pompás ékszereket viseltek, melyeket ma is elfogadnánk, sőt másolataikat meg is vásárolhatjuk.
Nagyon viccesnek találtam, amikor az egyik vitrinben megpillantottam a korabeli ridikült, ami lehetne a mai Obag elődje is.

blog


A mediterrán nő


Mivel nőből vagyok, így elképzelhetetlen, hogy be ne kukkantsak a helybéli üzletekbe. A Venus boutique csodaszép színes ruhái mágnesként vonzottak bennünket Judit barátnőmmel együtt, és szippantottak be egy perc alatt. A tulajdonosnő személyisége pedig mindkettőnket magával ragadott. Ritka élmény manapság, amikor valaki egy perc alatt ráhangolódik az egyéniségedre, látja melyik szín, melyik fazon áll legjobban. Eligazgatja a ruhát rajtad, mutat két-három verziót, hogyan variálhatod és még néhány sálkötéses technikát. Mindezt teljes átéléssel, vidám, széles gesztusokkal, miközben kezded magad úgy érezni, mint egy görög istennő. Azonnal megtaláltuk a közös hangot. Nevetve mesélte, hogy ő bizony télen a borúsabb, hűvösebb napokon kinyitja gardróbját és előveszi a színes nyári ruháit, hogy jobb kedve legyen.


Hölgyeim!

Kezdődik az ősz, így azt javaslom, vigyünk bele színeket ruháinkkal, sminkünkkel, egy új rúzzsal, egy szèp szemhéjfestékkel!
Én pedig azzal a boldog tudattal térek haza, hogy a tenger világát otthon sem kell nélkülöznöm, hiszen a Thalion készítmények tartalmazzák az óceán varázslatos kincseit. Külön öröm számomra, hogy szalonunkban ugyanazt a kezelési portfóliót tudom nyújtani Nektek, mint amit itt Krétán Európa legnagyobb thalasso spa centrumában, az ötcsillagos Hotel Aldemar Royal Mare-ban.

Energiával, jókedvvel, napfénnyel feltöltődve érkezem, és ígérem, mindent elkövetek, hogy színessé és széppé tegyem számotokra az őszi, téli hónapokat!


 

Tóth Katalin