Szépségblog

A tavaszi szépség télen születik

2022-02-05 14:43:43

blog

Bevallom a január és február sosem tartoztak a kedvenc hónapjaim közé és azt gondolom sokan vagyunk ezzel így. Ilyenkor csak szeretnénk valahogyan túl lenni rajtuk, és várjuk a tavaszi napsütést. Pedig ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy felkészüljünk az évre és megalapozzuk a jó közérzetünket, és szépségünket az év többi részére. Érdemes együtt élni a természettel, és hallgatni a belső biológiai óránkra, amely arra késztet, hogy kicsit lelassuljunk, befelé forduljunk, átgondoljuk mit szeretnénk elérni, mit tehetünk a jó közérzetünkért. Jó időszak ez arra, hogy igazán rendet tegyünk a gondolatainkban és szokásainkban. Január elején egyre többen készítünk évértékelést és évtervezést. Ebben leggyakrabban az elérendő célok és feladatok szerepelnek. Jó esetben a saját jó közértetekre és egészségetekre vonatkozó terveket is tartalmaz. Készítsünk hát egy szépség évtervezőt! Szoktuk mondani, hogy minden fejben dől el. Ez nagy igazság. Első lépés tehát, hogy megvizsgáljuk miket gondolunk magunkról, és végezzünk gondolati nagytakarítást. Írjuk át a belső monológunkat (ismétlődő gondolatainkat) pozitívra. Ehhez készítettem segítségül a Hangolódj a boldogságra hanganyagomat, mely már nagyon sokakanak segített. Ha rászánod magad egy komolyabb, átfogóbb változásra, akkor pedig a Teremtsd újra a benned élő nőt online videó programomat ajánlom.


Most pedig lássuk, mit tehetünk fizikális szinten önmagunkért!


Rengeteget segít ebben az időszakban minden olyan módszer, amely segít megszabadulni a méreganyagoktól. Nagyon jótékony hatású az infraszauna, tengeri sós fürdők és a  mélymeleg takarós testet lelket feltöltő tengeri algás testkezelések. Bőrünk a legnagyobb felületű szervünk, mely kiválasztó és felszívó szerepet is ellát. Ha mélyen melegítjük a szöveteket, akkor elősegítjük a salakanyagok és bomlástermékek távozását. A tengervíz ásványianyag és nyomelem tartalma pedig 99%ban megegyezik a vérplazmánk összetételével. Az algák szintén nagy mennyiségben és szerves formában tartalmazzák az ásványi anyagokat, nyomelemeket, így a kettő kombinációja kiválóan alkalmas arra, hogy feltöltsék ásványianyag tartalékainkat, és ezáltal visszaállítsák a szervezet egyensúlyát. Nem csoda tehát, hogy a Thalion testkezekések az újjászületés élményét nyújtják. A Thalion filozófiája tökéletesen illeszkedik a holisztikus szemléletmódomhoz, ugyanis a legfontosabb célja, hogy harmóniába hozzon, és visszaállítsa a felborult egyensúlyt. Erre pedig egyre nagyobb szükségünk van napjainkban.


Ha már a harmonizálásnál tartunk, mindenképp meg kell említenem az access bars kezelést, amely egy zseniálisan jó blokkoldó módszer és méltán szereti mindenki, aki kipróbálta. Ahogyan több vendégem is megfogalmazta "ezt mindenkinek receptre kellen felírni.


Végül, de egyáltalán nem utolsó sorban itt az idő a bőrmegújító dermabráziós kezelésekre és kúrákra, mivel ezeket pontosan a téli borús időkben lehet elvégezni. Még márciusba belenyúlhat a kúra, de az áprilisi napsütésben már nem ajánljuk. Ahogy látjátok sok eszközünk, módszerünk van arra, hogy igazán jól éljük meg ezt az nidőszakot. Mint ahogyan a fák rügyei is még most még csak nagyon lassan gyűjtik magukba a nedvességet és tápanyagot, hogy aztán tavasszal hirtelen virágba boruljanak, ugyanúgy érdemes nekünk is töltekezni, megújulni, hogy aztán mi is a legjobb formánkat hozva vessük bele magunkat a várva várt tavaszi életérzésbe.

Csodaszép napokat kívánok és sok sikert
és lendületet a megújuláshoz!

Tóth Katalin