Szépségblog

Változni minden életkorban lehet!

2018-06-13 22:44:39


"Semmi sem állandó, csak a változás maga."

                                                    Hérakleitosz

Ezen bölcselet igazságtartalmát mi nők szinte nap mint nap megtapasztaljuk. A hangulatunkat nemcsak a körülmények, életesemények, de a ciklikusan bekövetkező hormonális változások is befolyásolják. Ezek hatása pedig mindig tükröződik külsőnkön is, ami legtöbbször nem tölt el túl nagy lelkesedéssel. Ugyanakkor bizton állíthatom, hogy olyan hatalmas erő lakozik bennünk, amivel mindig képesek vagyunk megújulni, néha a hamvainkból főnix madárként feltámadni.

blog

A változás örök, de nem mindegy, milyen előjelű.

Hogyan érdemes elindulni ezen az úton, ha szeretnénk harmonikus, szép megjelenést? Külsőnkön vagy belsőnkön kell elkezdenünk dolgozni? A válaszom: lehetőleg mindkét irányból. A jó hír az, hogy minden, amit a külsődért teszel, hat a belső világodra és fordítva.

Ismerős az érzés, amikor felkelni sincs kedved? Sápadt arcú, karikás szemű, piros orrú nő bámul vissza rád csüggeteg tekintettel a tükörből? Aztán veszel egy nagy levegőt, előszeded a kis varázs-neszeszeredet, feldobsz egy kis sminket, egy halvány mosolyt is megeresztesz, és máris jobban érzed Magadat. Szepes Mária gyönyörűen ír erről a  Mindennapi élet mágiája c. kötetében a pozitúrák mágiája fejezetben. De idézhetném Coco Chanel tanácsát is, mely szerint "Minél rosszabbul mennek a dolgaid, annál jobban kell kinézned".

Mindemellett nagyon ajánlatos a belső lelki világunkkal is foglalkozni. A negatív gondolatok kitakarítása az első lépés ahhoz, hogy elinduljunk a pozitív szemlélet és harmónia irányába. Ugyanis minden érzésünk nyomot hagy a külsőnkön. A bemutatkozásomban írtam arról, hogy a szépség láthatatlan, de meghatározó összetevője a kisugárzás. Szemléltetésképpen mellékeltem két képemet. A kettő között 17 év telt el. Kozmetikai szempontból akkor is, most is megtettem mindent, amit lehetett. A különbséget a belső önismereti munkának, és több segítő módszernek köszönhetem, valamint a kozmetikai eszközök és anyagok fantasztikus fejlődésének. Fontos számomra, hogy Vendégeim és Olvasóim is saját bőrükön tapasztalják meg a pozitív változást. Ebben szeretnék segíteni.

Következő bejegyzéseimben arról írok, hogyan őrizhetjük meg bőrünk fiatalságát és mit tehetünk a regenerálásáért.


 

Tóth Katalin