Szépségblog

Őszre hangolva

2018-11-20 17:27:12


Minden évszakváltásnál másfajta törődést igényel testünk, lelkünk. Szervezetünknek alkalmazkodni kell a megváltozott hőmérsékleti- és fényviszonyokhoz. A nyári perzselő hőség és napsütés után hidegebb, szürkébb napok következnek. Ilyenkor hangulatunk is borongósabbá válik. A nyaralás már csak emlék, jönnek a dolgos hétköznapok, egyre korábban sötétedik. Mégis mit tehetünk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben?

blog

Újítsuk meg bőrünket!

- Peelingezzünk: a nyári napsütés után bőrünk kissé megvastagodik, cserzettebbé, durvábbá válik. Egy jól megválasztott arcradír eltávolítja a felhalmozódott szarulemezkéket, - melyek egy alig észrevehető szürkés bevonatot képeznek a bőrfelszínen - és újból üde színűvé varázsolják.

- Tápláljuk bőrünket! Ilyenkor érdemes krémet váltani. Míg a hőségben csak a nagyon könnyed textúrájú krémeket viseltük el, most kicsit sűrűbb konzisztenciájú készítményekre érdemes váltani, amelyek komfortérzetet nyújtanak.

- Használj vitaminos szérumokat vagy krémeket! Különösen ajánlom a C-vitaminos készítményeket, amelyek a pigmentfoltokat is halványítják.

- Vágj bele egy professzionális  bőrmegújító kúrába! Eljött a dermabráziós és AHA kezelések ideje. Mindkét professzionális módszer látványosan megfiatalítja a bőrt, egyenletesebb bőrszínt eredményez, simává, bársonyossá varázsolja az arcot.

- Használj színeket! Gondold újra a sminkedet, hiszen az őszi fényben a mélyebb árnyalatok kapnak nagyobb hangsúlyt. Érdemes tanulmányozni az aktuális trendeket és abból kiválasztani, ami Neked a legjobb. A ruhatáradat is és az otthonodat is színesítsd bátran!

- Vedd igénybe profi szakemberek tanácsát mind a krém-,vagy sminkszer választásban vagy a ruhatárad összeállításában.

 Csodaszép színes, jó hangulatú őszt kívánok!


 

Tóth Katalin