Szépségblog

A szépség tíz parancsolata

2018-05-30 14:22:34


Mi is a szépség? Sokan sokféleképpen fogalmazták meg ezt az évezredek folyamán. Én most arról írnék, mit jelent az én olvasatomban. A szépség számomra az egészség, az ápoltság és a harmónia megnyilvánulása a külsőnkön. Nem a mértani arányok és szabályos vonások adják, sokkal inkább az a láthatatlan összetevő, amit kisugárzásnak hívunk.blog

Természetesen elengedhetetlenül fontos az ápolt, szép bőr, a megfelelően karbantartott test, és egy jó smink és frizura is csodákra képes, mégis akkor a leggyönyörűbb egy hölgy, amikor sugárzik róla az életöröm és az elégedettség.

Most szinte hallom a sóhajodat Kedves Olvasóm! Elégedettség...? No igen, mikor vagyunk mi nők elégedettek magunkkal? Szinte soha, vagy csak nagyon rövid időre, néhány órára vagy napra. Ismerős az érzés, amikor mindent bedobva, kozmetikus, fodrász, pedikűr, manikűr után egy új ruhában megállsz a tükör előtt, és azt mondod ...hmm, mindig így kellene kinéznem!? Aztán elmész a partyra, amire készültél és elkezded az összehasonlítgatást a jelenlévőkkel. Rosszabb esetben elkezded lepontozni Magadat, mert a másiknak hosszabb a combja, karcsúbb a dereka, nagyobbak a mellei. De még ha élvezed is az estét, akkor is másnap már Hamupipőkének érezheted Magad, hiszen bedarálnak a hétköznapok. Már nem full sminkben rohansz a munkába vagy az oviba. Ismerős? Engem sok éven, évtizeden át elkísért ez az életérzés, aztán változtattam pár dolgon, és végre jól érzem magam a bőrömben.

Higgyétek el, Mindannyian szépek vagytok! Abban szeretnék segíteni, hogy Önmagatok legjobb, legboldogabb verziói legyetek egy, a mindennapokban fenntartható, élhető szépségprogrammal. Blogomban lépésről lépésre kirajzolódik az út. Lesznek gondolatébresztő írásaim és egészen kézzelfogható praktikus tanácsaim is. Elsőként fogadjátok szeretettel ezt a rövid útmutatót!

A szépség 10 parancsolata:

  1. Szeresd Önmagad!
  2. Szeress Másokat!
  3. Csak jó gondolatokat engedj meg Magadnak!
  4. Tápláld a lelked!
  5. Tápláld a tested!
  6. Tápláld a bőröd!
  7. Mozogj minden nap! 
  8. Minden nap tegyél valamit, amiben örömödet leled!
  9. Aludj eleget!
  10. Legyen saját stílusod!

 

Tóth Katalin